Полезно за васнашия блог

Красотата е професионализъм и грижа

Изберете коя секция искате да разгледате СтатииБлог

КАК СЕ ПРОМЕНЯ КОЖАТА НА ЖЕНАТА В МЕНОПАУЗА И КАКВА ИНТЕНЗИВНА ГРИЖА ПРЕПОРЪЧВАМЕ?

Искаме или не, всички ние жените преминаваме през този период от живота си, наречен менопауза, свързан с редица негативни промени, включително такива, които сериозно засягат кожата на лицето ни.

„Изключително важно е да започнем правилните козметични грижи за кожата на лицето си още от ранна възраст. Разбира се, тези грижи се променят с възрастта, но продължават цял живот и изразяват ЛЮБОВТА към себе си. Да обичаш себе си и да имаш културата за превенция на здравето и красотата си е въпрос на себеуважение и отношение към собствената си добра визия. Ако неглижирате тези грижи, в периода на менопаузата се наблюдават драстични изменения вследствие понижаване нивата на естрогена в организма - загуба на еластичност, поява на бръчки, повишена сухата, отпускане на кожата и промени в лицевия овал. За съжаление, повечето жени пренебрегват тези проблеми и едва когато огледалото покаже признаците на стареене в областта на лицето, тогава търсят помощта на козметик, като в много от случаите моментът за премахване или забавяне на следите на времето е изпуснат.“, споделя Поли Ангелова, козметик с дългогодишен опит и собственик на козметично студио Vital Sun Centre в София.

КОЖНИ ПРОМЕНИ ПО ВРЕМЕ НА МЕНОПАУЗАТА

С настъпване на менопаузата се наблюдава загуба на еластичност и поява на бръчки, намаляване на колагена и „смъкване“ на кожата в долната част на лицето, която увисва и това се отразява драстично на външния вид. Рязката промяна се вижда както от нас самите, така и от хората от обкръжението ни. За повечето жени това е „сигнал“ да потърсят специализирани подмладяващи процедури. Трябва да се отбележи, че повечето дами го правят не за да изглеждат и да се чувстват самите те добре, а заради мнението на околните.

ДАМИ, помислете! Грижата за здравето, младостта и красотата ви е единствено и само ваш приоритет, т.е. правете го за единствено и само за ВАС, а не за хората от близкото ви обкръжение или просто, за да се харесате на представителите на силния пол.

КАК ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВИМ НА ПРИЗНАЦИТЕ НА СТАРЕЕНЕ?

Реално погледнато няма как да избягаме от процеса на стареене, но когато грижата за кожата е правилна и редовна, то промените се случват много плавно и можем да изглеждаме минимум 5 години по-млади от реалната си възраст. В тази връзка е добре да започнем с превенция и да се възползваме от най-подходящите за нас козметични процедури, които забавят процеса на стареене, за да можем максимално дълго време да изглеждаме добре.

Когато жената е позакъсняла с грижите за кожата е много важно да отдели достатъчно време за козметични терапии, като, разбира се, разкаже подробно на терапевта какви са нейните очаквания. В периода на менопауза Жената трябва да има предвид, че само с една процедура не е възможно да се върне времето назад, т.е. за да се постигнат отлични резултати се изискват доста усилия както от нейна страна, така и от страна на козметика.

„Когато клиентката има готовност, нагласа и култура, веднага започваме със съответните процедури. В случай обаче, че дамите желаят мигновен ефект, ще им препоръчам да се ориентират към поставяне на ботулинов токсин и филъри, т.е. те да си изберат място, където като с „магическа пръчка“ биха могли да коригират всички белези на стареене. Всеки утвърден козметик трябва да се чувства удовлетворен от своя труд, а не да бъде подложен от натиск от страна на клиентката, която изисква невъзможни неща, при това само с една процедура.

ДА НЕ ПРОПУСКАМЕ!

Ролята на редовната употреба на продуктите за домашна грижа е много важна - както по време на интензивния курс от процедури, така и при поддържащите терапии, които се назначават строго индивидуално от козметика в зависимост от състоянието и проблемите на кожата на всяка клиентка.

Дами, добре е да знаете, че ако кожата на лицето ви е добре поддържана и редовно използвате препоръчаните от нас продукти за домашна грижа, със сигурност ще отдалечите следите на времето и ще изглеждате доста по-млади от реалната си възраст. Ако обаче сте пропуснали тази важна част от грижата за красотата си, тогава е добре да ни се доверите, за да постигнете наистина реални и видими резултати!

« Обратно в блог