Полезно за васнашия блог

Красотата е професионализъм и грижа

Изберете коя секция искате да разгледате СтатииБлог

КОИ СА НАЙ-ЧЕСТИТЕ ГРЕШКИ НА ДАМИТЕ В ГРИЖАТА ЗА КОЖАТА СЛЕД 50-ТЕ?

След 50-годишна възраст настъпват редица промени в женския организъм и дамите трябва да са наясно, че е важно да коригират и грижата за кожата на лицето си, за да отдалечат белезите на стареене. Кои са най-често допусканите грешки?

При дамите на 50+ години първата и най-често срещана грешка е неправилната хигиена на лицето. Днес жените използват много грим продукти, но само един почистващ, който се свежда до някакво измивно средство или мицеларна вода. Хигиената трябва да бъде според типа кожа - нормална към суха или комбинирана към мазна, като се използва почистващо мляко и тоник или мляко и мицеларна вода, която не се нуждае от изплакване. Жените, които залагат на много грим продукти, задължително след почистване на лицето с подходящото мляко, трябва да използват тоник, който отнема остатъците от хлор след изплакването с вода (чешмяната вода е хлорирана). В противен случай хлорните остатъци се задържат по кожата на лицето, което води до силна дехидратация. Освен това след използване единствено на измивен продукт остават около 30% от макиажа по лицето, особено, ако е фон дьо тен. Уверете се сами: след като сте измили лицето си с почистващия продукт, напоете памучно тампонче с тоник или мицеларна вода и минете по кожата с него - ще видите, че цветът на тампончето става еднакъв с този на вашата пудра или фон дьо тен.

Ако кожата ви е суха, задължително почистете лицето си с подходящо мляко, отмийте и след това нанесете хидратиращ тоник - по този начин не само се премахват хлорните остатъци, а и кожата се подготвя за оптимално усвояване на активните съставки от следващия продукт - дневен или нощен крем.

Истината е, че почистването се неглижира и нанасяйки крем или серум върху недобре почистена кожа ние си правим лоша услуга, защото частици от грим продуктите попадат в порите и ги запушват, което може да провокира различни кожни проблеми.

Втората грешка, която повечето жени правят е, че искат да „икономисат“ средства или просто не желаят да ползват много продукти, а да прилагат само един крем и през деня, и през нощта, което не че е невъзможно, но не е правилно. През нощта кожата ни почива, стартират процеси на регенерация и възстановяване, и именно това е времето, когато тя усвоява всички ценни активни съставки от нощния крем или серум, борещи се с несъвършенствата и признаците на стареене. Задължително е сутрин да нанасяме дневен крем, който е с антиоксидантен, хидратиращ и лифтинг ефект, а през летния сезон и с висок SPF, за да гарантира надеждна защита от вредните UV лъчи, които увреждат клетъчната ДНК и ускоряват процеса на стареене.

« Обратно в блог