Полезно за васнашия блог

Красотата е професионализъм и грижа

Изберете коя секция искате да разгледате СтатииБлог

MASKACNE – как да възстановим кожата на лицето си и да предотвратим усложнения?

Днес в условията на пандемия и непрекъснатото носене на маски по време на работния ден, независимо в кой сектор сте заети се появи нова диагноза: МАСКАКНЕ. Какви са клиничните симптоми? Основните са поява на пъпчици, обриви и раздразнения на кожата в долната част на лицето.

Защо се появяват тези симптоми?

На първо място, тези симптоми са свързани с триенето, предизвикано от различните видове маски, повишената температура и прекомерното овлажняване на кожата под маската. Това води до увреждане на кожната бариера, раздразнения, дискомфорт, прикрепване на патогенна микрофлора и развитие на възпалителни процеси. В резултат клинично се наблюдават еритем, папули и пустули, повишава се чувствителността на кожата, а в някои от случаите се появява изразен сърбеж. Как може да помогне вашият козметик?

Целта на всеки козметик е да предотврати развитието на възпаление и да възстанови комфорта на кожата, както и да препоръча продукти за домашна грижа, които предотвратяват проявите на това състояние. Например, трансдермално въвеждане на продукти, които съдържат хиалуронова и янтарна киселина. Когато в кожата се въвежда янтарна киселина, тя се насочва и включва в клетъчния метаболизъм и активира сукцинат съдържащите рецептори GPR 91. Янтарната киселина участва във възстановяване на енергийния метаболизъм, активира естествения метаболизъм на клетките, увеличава доставката на кислород до тъканите, има антиоксидантен ефект и подобрява микроциркулацията. Хиалуроновата киселина с високо молекулно тегло нормализира водния баланс на кожата и има противовъзпалителен ефект, възстановява функциите на дермата и намалява проявите на чувствителност на кожата. Тези терапии позволяват възстановяване на енергийния метаболизъм на клетките, подобряване синтеза на колаген и еластин, увеличаване на регенеративния потенциал на кожата, осигуряване на допълнителна хидратация на кожата, активиране на микроциркулацията и коригиране на метаболитните промени.

Козметичните терапии с помощта на янтарна и хиалуронова киселина осигуряват антиоксидантен и противовъзпалителен ефект. В протоколите за корекция на маскакне, провеждането на курс от процедури води до намаляване чувствителността на кожата, предотвратява възпалението и стимулира клетъчната регенерация в случай на съществуващ възпалителен процес.

Разбира се, важно е да се спазват препоръките на козметик и редовно да се прилагат /съобразно неговите указания/ продуктите за домашна грижа.

« Обратно в блог