Полезно за васнашия блог

Красотата е професионализъм и грижа

Изберете коя секция искате да разгледате СтатииБлог

ЗАЩО КОМБИНИРАНАТА ТЕРАПИЯ Е НАЙ-ДОБРОТО ОРЪЖИЕ ЗА КРАСОТА?

Днес най-търсената процедура в салона за красота е почистване на лице. Тази процедура обаче съвсем не е достатъчна за поддържане на красотата и свежия вид на лицето. Защо е така? Коя е най-правилната грижа и какво трябва да знаем, за да се радваме дълги години на очарователно младежко излъчване?

Безспорен факт е, че интернет пространството е източник на огромна информация, включително и за разкрасяващи процедури, но в повечето случаи тя е объркваща, подвеждаща или неясна. Ето защо крайният потребител е абсолютно дезинформиран по отношение на правилната грижа за лицето, както и че в случаите, когато кожата му е зряла, освен от почистване се нуждае и от други козметични терапии, за да се предотврати отпускането и появата на дълбоки бръчки, т.е. да се задържи доброто й състояние за съответната възраст. И не, не става въпрос да върнем визията си от 50+ на 18 години, а да изглеждаме добре за своята 50-годишна възраст.

Къде грешим?

Ако си мислите, че само почистването на лицето ще реши всички проблеми на кожата ви, то със сигурност грешите. Грешка е и ако смятате, че специалистът ви предлага освен почистване на лицето и друга козметична терапия, единствено с цел да реализира печалба. ИСТИНАТА - добрият специалист, който е внимателен, отговорен и прецизен в своята работа, вижда в перспектива проблемите, т.е. не само настоящите, а и тези, които ще се появят в бъдеще. Утвърденият професионалист забелязва всичко и в зависимост от състоянието на кожата ви ще препоръча комбинирана терапия, която ще коригира несъвършенствата и ще осигури превенция на признаците на стареене. За съжаление рецептата за вечна младост все още не е открита, затова трябва да заложим на превенцията, за да отдалечим белезите на времето и да изглеждаме добре за възрастта си.

Какво трябва да знаем?

За съжаление повечето клиенти смятат, че почистването е просто „стискане“. Не, не е „стискане“, мануалното или механично почистване се нарича ЕКСТРАКЦИЯ. Когато е необходимо този тип механично почистване на порите трябва да бъде съпътствано с ексфолиация, съобразена със състоянието на кожата. Може да се приложи механичен, ензимен или химичен пилинг с алфа, бета или полихидрокси киселини. Химичните пилинги са с ниска концентрация на киселините и балансирано рН, отстраняват кератозата, регулират отделянето на себум и нормализират омазняването, полират кожата и тя става чиста, гладка и сияйна. Важно е да се знае, че почистването не се ограничава само с екстракция - кожата трябва да бъде почистена на всички нива, т.е. на ниво пора и ниво епидермис. Добре е да съвпадне с есенния сезон, защото през лятото всеки от нас малко или много позанемарява грижата за кожата си. Под въздействието на летните слънчеви лъчи се е засилила мастната секреция, която играе ролята на спойка за мъртвите клетки от повърхностния рогов слой и затова през есента кожата на лицето е по-грапава. За да се възстанови мекотата й е абсолютно препоръчително прилагането на химичен пилинг с ниска концентрация на киселини и балансирано рН. След такъв пилинг няма никакво излющване, кожата моментално става гладка, свежа и блестяща. Съчетаването на механична екстракция и химичен пилинг е пример за комбинирана терапия, която осигурява комплексна грижа и третира едновременно различни кожни проблеми.

Каква е ползата от комбинираните терапии?

Ползата от комбинираните терапии е, че винаги се обхващат няколко състояния на кожата. Една терапия, макар и на най-добрата марка, не може да обслужи всички състояния на кожата, защото всеки човек е уникален. Състоянието на кожата ни зависи не само от наследствеността, но и от нашия стил на живот, начин на хранене и не на последно място от грижата, която полагаме. Истинският професионалист винаги разполага с правилното „оръжие“ и знае по какъв начин да реши всеки проблем и как да комбинира различни процедури, за да постигне отличен резултат. Целта е с едно посещение на клиента да се даде всичко необходимо на кожата, за да бъде в най-добрия си вид. Това може да се постигне с комбинираната терапия, като първата стъпка е дълбоко почистване и детоксикация. Само добре почистената и детоксикирана кожа може да усвои максимално активните съставки от прилаганите продукти в последващите процедури. Например карбокситерапията много силно детоксикира зоната на третиране, лифтира, насища кожата с кислород, подобрява метаболизма и е добра основа за прилагане на всяка следваща грижа - хидратация, антиейджинг, радиочестотен лифтинг или Jett Plasma Lift. Апаратът Catio Vital Lift на Mary Cohr има дренираща функция и процедурите Катиовитал и Катиовитал лифт осигуряват не само дълбоко почистване, а и стимулират клетъчното обновяване и подобряват усвояването на активните серуми, които специалистът избира за всеки тип и състояние на кожата.

Как да се ориентираме в морето от информация?

Възможно е да харесаме конкретна терапия в сайта на даден козметичен салон, но това не означава, че точно тя е най-подходящата за състоянието на кожата ни. Затова трябва да изберем правилното място и компетентен специалист, за да ни предложи най-добрата грижа. Трябва да имаме предвид, че правилното диагностиране на кожата е изключително важно, за да може професионалистът да вземе правилното решение за съответната терапия или комбинация от терапии. Бъдете сигурни - истинският специалист ще ви предложи комбинирана терапия, за да обгрижи кожата ви по най-добрия начин, а не да оскъпи посещението ви в салона. За съжаление това все още не се разбира от повечето клиенти. Доказаният професионалист предоставя решения, които са най-добри за състоянието на кожата ни и ще ни информира правилно какви процедури са необходими за постигане на отличните резултати, към които се стремим.

« Обратно в блог