Полезно за васнашия блог

Красотата е професионализъм и грижа

Изберете коя секция искате да разгледате СтатииБлог

Фон дьо тенът – умеем ли да го използваме?

1. Не се опитвайте да изберете фон дьо тен по това как изглежда на кожата на ръцете ви. Продуктът трябва да бъде тестван на лицето. Дори да сте уверени в нюанса, не бързайте да купувате. Вземете си тестер и се гримирайте внимателно вкъщи. Ако продуктът идеално се слива с тена на кожата ви и заличава несъвършенствата – купувайте смело.

2. Обърнете внимание фон дьо тенът да е с SPF, така ще защитите кожата на лицето от вредните UV лъчи. Добре е фон дьо тенът да е с SPF, за да защити кожата от вредните UV лъчи.

3. Старайте се да избягвате фон дьо тен с жълтеникави оттенъци – възможно е придаде нездрав вид на лицето.

4. Препоръчително е жените с много бяла кожа да отдават предпочитанията си на фон дьо тен с нежни розови оттенъци.

5. Дамите на възраст 40+ е добре да изберат продукт с антиейджинг действие. В момента на козметичния пазар се предлага голямо разнообразие от фон дьо тени с лека текстура и специално разработени формули, които изглаждат фините бръчици и перфектно прикриват несъвършенствата по кожата, осигуряват равномерно покритие и сияен завършек. Избирайте фон дьо тен с лека текстура, който съвършено се слива с тена на кожата ви.

6. Поставете малко количество от фон дьо тена отгоре на ръката си (в основата на палеца), след това с помощта на спондж или специална четка внимателно нанасяйте на лицето – кожата трябва предварително да е почистена и хидратирана. Разнесете фон дьо тена на бузите като посоката е от центъра на лицето към слепоочията. По същия начин нанесете на брадичката и на челото. Внимавайте с линията на растеж на косата. На носа нанасяйте фон дьо тена отгоре надолу.

7. Ако сте с доста изрязан тоалет, не пропускайте да нанесете фон дьо тен на шията и деколтето, а понякога и на гърба. 8. За да фиксирате макиажа, с помощта на голяма четка нанесете прахообразна пудра на цялото лице или само на Т-зоната – така ще отстраните излишния блясък, ако сте с мазна или смесен тип кожа. Специалните спрейове за фиксиране на грима тонизират кожата.

8. За финал напръскайте лицето, шията и деколтето със спрей термална вода или специално разработените спрейове за фиксиране на грим – по този начин допълнително ще удължите трайността на красивия макиаж, ще освежите и тонизирате кожата.

« Обратно в блог