Полезно за васнашия блог

Лазерна епилация, фотоепилация, електроепилация, кола маска, епилация с конец.

Нежеланото окосмяване е неестетично и потискащо за всички жени. Трудната борба с космите често включва арсенал от самобръсначки, пинсети, електрически епилатори, които нараняват и увреждат епидермиса и водят до краткотраен и незадоволителен резултат. Естетичната медицина и козметиката направиха огромна крачка напред с внедряването и използването на лазерите за трайно и ефективно обезкосмяване. Козметично студио Vital Sun Centre предлага най-съвременните методи за бърза, трайна и ефективна епилация, а именно лазерна и фотоепилация.

И двата подхода се базират на свойствата на светлината и се основават на принципа на селективната фототермолиза. Според тях светлинната енергия се поглъща основно от меланина (пигмента, отговорен за оцветяването на космите и кожата), който се намира в косъма, а само незначителна част от нея се абсорбира от меланина в околните структури. Това прави и двата метода много ефективни, високорезултатни и предотвратява термичното увреждане на кожата. Лазерната и фотоепилацията използват различна дължина на светлинната вълна, чийто коефициент на абсорбция е специфичен за меланина, към който е насочена.

Каква е разликата между лазерна и фотоепилация?

  • Лазерната епилация работи върху кожа включително 6-и фототип, докато фотоепилацията е ефективна за кожи до 4-ти фототип.
  • При лазерната епилация не се препоръчва излагане на слънце или солариум 15- 20 дни преди и след процедурата, а при фотоепилацията периодът е 30 дни преди и след третирането.
  • При двата метода за епилация източникът на светлина е различен. Фотоепилацията използва ксенонова лампа, а лазерната – диоден лъч, който обработва и по-светли косъмчета.

Полезно е да се знае, че космите минават през три фази на растеж. Фотоепилацията и лазерната епилация повлияват само космите в анагенна фаза на растеж, когато фоликулът на косъма е добре оформен. Броят на процедурите варира между 6 и 8 като за някои зони на лице необходимият брой процедури може да бъде и по-голям. Процедурите се провеждат се през интервал между 30 и 40 дни.

Процедурата не се прилага при бременност и кърмене, наличие на тежки хормонални разстройства, възпалена или наранена кожа, епилепсия и светлинна свръхчувствителност, прием на антикоагуланти и туморни заболявания.

Електроепилация

Електроепилацията с пинсета е един от методите за трайно обезкосмяване, подходящ и за жени, и за мъже. Методът е щадящ кожата и ефективен независимо от пигментацията и дебелината на косъмчетата.

Кола маска

Кола маската е традиционен метод за епилация на тяло, познат още от древността, който и до днес е предпочитан начин за обезкосмяване както от жените, така и от мъжете.

Епилация с конец

Епилацията с конец е прецизен и щадящ кожата метод за обезкосмяване на светли и мъхести косми в зоната на лице.

ВИЖТЕ ВСИКИ НАШИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ЕПИЛАЦИЯ

Лазерна епилация жени. Лазерна епилация мъже.

Лазерната епилация е ефективна алтернатива при третиране на тъмни кожи и тънки, светли косъмчета. Тя е препоръчителна за проблемни кожи, които са предразположени към акне вследствие на враснали косми и хиперпигментация на кожа вследствие на неправилна епилация с кола маска.

Продължителност 10-60 мин. Цена: 25-380 лв. Вижте повече

Фотоепилация жени. Фотоепиация мъже.

Фотоепилацията се приема за един от най-иновативните подходи за трайно премахване на нежеланото окосмяване. Използва се за прилагане върху всички части на тялото и позволява да се третират както малки, така и големи зони на кожата. Vital Sun Center използва SPL апарат Yperion L 900, Франция, който излъчва селективна пулсова светлина. Светлинната енергия се поглъща от меланина и се трансформира в топлинна, която от своя страна селективно нагрява космения фоликул и го разрушава, без да се уврежда кожата.

Продължителност 10-60 мин. Цена: 20-350 лв. Вижте повече

Кола маска

Кола маската е традиционен метод за епилация, познат още от древността, който и до днес е предпочитан начин за обезкосмяване както от жените, така и от мъжете.

Продължителност 10-40 мин. Цена: 10-75 лв. Вижте повече

Електроепилация пинсета

Електроепилацията с пинсета е един от методите за обезкосмяване, подходящ за жени, и за мъже. Методът е щадящ кожата и ефективен независимо от пигментацията и дебелината на косъмчетата. Електроепилацията с пинсета използва електролиза (електроимпулси) и така унищожава корена. По този начин предотвратява бъдещия му растеж. Ефектът на епилация и коагулация е резултат на протичанeто на високочестотен ток между пинсетата и кожата. Методът е подходящ за обработка на малки зони на лицето.

Зони на обработка: Горна устна 10, горна устна и брадичка 15

Продължителност 10-15 мин. Цена: 10-15 лв.

Епилация с конец

Подходяща за фини, мъхести и светли косми на зона лице и горна устна.

Цена - Горна устна - 10 лв. Горна устна и брада - 15 лв. Цяло лице - 20 лв.

Продължителност 5 - 10 мин. Цена: 10 - 20 лв. Вижте повече

Последните новости в областта на козметиката и дерматологията

Нови процедури и терапии

Красотата е професионализъм и грижа, доверете се на експертите.

Вижте повече