Полезно за васнашия блог

Красотата е професионализъм и грижа

Изберете коя секция искате да разгледате СтатииБлог

В нашия блог и секция за статии ще откриете последните новости в областта на козметиката и дерматологията, както и различни статии и материали, свързани с комплексното третиране на различни кожни проблеми. Това е нашият блог, в който ще намерите подробно описание на най-новите процедури и терапии, предлагани от козметичен център Vital Sun Centre, както и новини, свързани с последните разработки и професионални козметични продукти от водещи производители в бранша. Интересувайте се, питайте, бъдете запознати. Красотата е професионализъм и грижа, доверете се на експертите.

MASKACNE – как да възстановим кожата на лицето си и да предотвратим усложнения?

Днес в условията на пандемия и непрекъснатото носене на маски по време на работния ден, независимо в кой сектор сте заети се появи нова диагноза: МАСКАКНЕ. Какви са клиничните симптоми? Основните са поява на пъпчици, обриви и раздразнения на кожата в долната част на лицето.

Защо се появяват тези симптоми?

Вижте повече

Фон дьо тенът – прекрасен грим продукт, който наистина е в състояние да сътвори чудеса с лицето ви, стига да сте избрали подходящия за вашия тен на кожата нюанс и, разбира се, да сте го нанесли правилно. Ето и съветите на професионалистите за равномерен и сияен тен.

Вижте повече

Фон дьо тенът – умеем ли да го използваме?

КАК СЕ ПРОМЕНЯ КОЖАТА НА ЖЕНАТА В МЕНОПАУЗА И КАКВА ИНТЕНЗИВНА ГРИЖА ПРЕПОРЪЧВАМЕ?

Искаме или не, всички ние жените преминаваме през този период от живота си, наречен менопауза, свързан с редица негативни промени, включително такива, които сериозно засягат кожата на лицето ни.

Вижте повече

Стареенето е естествен процес, който е съпътстван от много фактори, някои от които осъзнати, други - не. В няколко публикации ще разгледаме тези фактори и ще насочим вниманието ви върху обикновени на пръв поглед неща. Неща, с които всички ние сме се сблъсквали, но едва ли сме се замисляли сериозно, а всъщност те имат важна роля и могат да ни помогнат да отдалечим в значителна степен белезите на стареене и да изглеждаме доста по-млади от биологичната си възраст.

Вижте повече

РОЛЯТА НА ГЕНЕТИЧНИЯ ФАКТОР В ПРОЦЕСА НА СТАРЕЕНЕ

РОЛЯТА НА СТРЕСА В ПРОЦЕСА НА СТАРЕЕНЕ

Наричат стреса „бич на нашето време“, защото всеки от нас в ежедневието си е изложен на негативното му въздействие. Стресът при съвременната жена води до хормонални нарушения и свързаните с тях кожни проблеми, най-често срещаният от които е акнето. Това е вторият важен фактор, който променя състоянието на кожата и много дами са притеснени от акне в зряла възраст. В случая лечението на акнето взима превес в грижата за зрялата кожа и реално тези жени в борбата си да преодолеят проблема с пъпките, забравят за превенцията на процеса на стареене.

Вижте повече

Основните фактори, съпътстващи стареенето, са: наследственост, стрес, хормонален дисбаланс, начин на хранене. За да намалим влиянието на тези фактори е изключително важна редовната и правилна грижа за кожата. Ако се вгледаме в чертите на нашата баба или майка и видим как старее тяхната кожа, може да си представим как ще изглеждаме ние на тази възраст - по същия начин, а дори и по-зле, защото някои от посочените фактори са отсъствали, когато те са били млади. В техните младежки години не е присъствал факторът стрес, а храната определено е била по-чиста и пълноценна.

Вижте повече

ПРЕВЕНЦИЯ НА СТАРЕЕНЕТО

ПРАВИЛНАТА ПОЗА ПО ВРЕМЕ НА СЪН ЗАБАВЯ ПОЯВАТА НА БРЪЧКИ

Ако си мислите, че полагането на антиейджинг грижа само за лицето е достатъчно, помислете пак… Със сигурност всички сме виждали дами с прекрасно поддържано, свежо лице и… неестетично обсипани с бръчки шия и деколте. Разликата понякога е доста драматична и решението е не да прикриваме шията и деколтето си с елегантни шалчета, а да се погрижим за тези издайнически зони колкото се може по-рано, като един от най-лесните начини е да коригираме позата си по време на сън.

Вижте повече

След 50-годишна възраст настъпват редица промени в женския организъм и дамите трябва да са наясно, че е важно да коригират и грижата за кожата на лицето си, за да отдалечат белезите на стареене. Кои са най-често допусканите грешки?

Вижте повече

КОИ СА НАЙ-ЧЕСТИТЕ ГРЕШКИ НА ДАМИТЕ В ГРИЖАТА ЗА КОЖАТА СЛЕД 50-ТЕ?

ЗАЩО КОМБИНИРАНАТА ТЕРАПИЯ Е НАЙ-ДОБРОТО ОРЪЖИЕ ЗА КРАСОТА?

Днес най-търсената процедура в салона за красота е почистване на лице. Тази процедура обаче съвсем не е достатъчна за поддържане на красотата и свежия вид на лицето. Защо е така? Коя е най-правилната грижа и какво трябва да знаем, за да се радваме дълги години на очарователно младежко излъчване?

Вижте повече

Слънцезащитният фактор показва до каква степен козметичният продукт защитава кожата. Производителите го определят според това колко време е нужно на кожата със слънцезащитен крем за видими увреждания в сравнение с чистата кожа. В идеалният случай при SPF 30 тя ще се зачерви 30 пъти по-бавно, отколкото ако няма нанесен крем.
Според специалистите продукт с SPF 30 блокира около 97% от слънчевото излъчване, колкото по-висока е цифрата, толкова по-добра е защитата.

Вижте повече

Ползата от слънцезащитните средства и защо е важно да ползваме продукти със SPF

Какво трябва да знаете за лазерното подмладяване

Процедурите за лице с лазер са доказан начин за подмладяване на кожата, корекция на белези и стрии, стягане и лифтинг. С лазерните технологии се постигат отлични резултати, но е важно да знаете кой е подходящ за вас, както и процедурите да бъдат изпълнявани от обучени специалисти в реномирани козметични салони. Сред най-важните неща при избор на лазерни процедури е да не се доверявате на гугъл, а на вашия козметик или дерматолог, който най-добре може да определи от какво има нужда кожата ви и с каква честота да бъдат процедурите.

Вижте повече

Според естетици и дерамтолози доста хора пропускат да хидратират кожата на лицето си всеки ден. Това може да доведе не само до по-лош вид на кожата, но и до възпалението й. Сухата кожа не произвежда достатъчно липиди, затова хидратиращият продукт е от изключителна важност.
Ако имате мазна кожа, вероятно си мислите, че не е необходимо да я хидратирате ежедневно, но това е мит. Хидратацията по никакъв начин не вреди на кожата ви, напротив...

Вижте повече

Ежедневната хидратация е важна за кожата

Петнадесет грешки, които правим при почистване и хигиена на лице

Да измиете лицето си звучи доста просто, нали? Имате нужда от вода, продукт за измиване и накрая хубаво изплакване. Но за да се грижите наистина добре за кожата на лицето си, трябва повече грижа и внимание. Не само измиването е важно, но и кога, колко често и какъв продукт използвате. Правилното миене на лицето предотвратява появата на пъпки, прави кожата ви по-здрава и може да намали редица възпалителни процеси на кожата. Ето кои са най-честите грешки при миене на лице...

Вижте повече

Първата патентована система за индивидуална грижа за кожата. Грижа, която е толкова уникална, колкото и Вашата кожа. При разработка на своите продукти Ортомолекулярните козметици на BINELLA Medical Beauty се запознават и съобразяват с индивидуалността на своите клиенти и с всички фактори и житейски навици, които могат да окажат влияние на състоянието на кожата. Генетичните предпоставки на всяка кожа са различни, всяка кожа има различна предистория и личните битови условия я натоварват по различен начин. Кожата е огледало на душевното и физическото състояние на индивида, а това означава, че всяка кожа се нуждае от напълно индивидуален подход.

Вижте повече

NO AGE - Висша мода създадена специално за вас

ВСЕКИ ЕДИН ЧОВЕК Е УНИКАЛЕН, САМ ПО СЕБЕ СИ!

Над 40 000 възможни комбинации от 24 есенции покриват необходимостта от изглаждащи бръчките вещества, грижат се за цялостна превенция против стареенето, започвайки от защита на липидните бариери, през укрепване на имунната система и стигайки до защита на стволовите клетки на кожата. Към микрохранителните вещества спадат всички витамини, минерали, микроелементи и ензими. Последните изследвания показват, че още след първия месец кожата изглежда с две години по-млада. Когато целенасочено се снабдява с микрохранителни вещества, тя става по-еластична, по-жизнена и по-сияйна. Тенът видимо се освежава.

Вижте повече