Полезно за васнашия блог

Грижа, която е толкова уникална, колкото и Вашата кожа.

Изберете коя секция искате да разгледате СтатииБлог

NO AGE - Висша мода създадена специално за вас

Думата „ортомолекулярност” е с гръцко-латински произход - от гръцкото ортос /правилно, хубаво, добро/ и латинското молекулус /най-малката частица на веществата/. Това е наименованието на нов клон на медицината, който поразява лекарската общност по света със своята ефективност.

Ортомолекулярната медицина използва вещества, които по напълно естествен път попадат в човешкото тяло – чрез храната или се намират по начало там. Това са жизненоважни вещества, витамини, минерали и aминокиселини, които много често нашият организъм не може да ги синтезира самостоятелно. За да може човек да бъде здрав и да се чувства работоспособен, в тялото му трябва да постъпват постоянно микронутриенти.

Основател на ортомолекулярната медицина е американският биохимик, двукратният лауреат на Нобелова награда Лайнус Полинг. Той формулира принципа на действие на Ортомолекулярната медицина така: “Съхранението на здравето и лечението на болестите става по пътя на промяната на концентрацията на веществата, които естествено и постоянно присъстват в организма на човека.“Ортомолекулите са витамините, минералите,аминокиселините, фосфолипидите, мастните киселини и още ред други биологично активни вещества /БАВ/. При неблагоприятни състояния или заболявания, клетките на организма изпитват силен дефицит или повишена потребност от ортомолекулите. Непълноценното клетъчно хранене става първопричина за много болести. Спасението е постоянно поддържане на ортомолекулярните дози т.е. на оптимални количества БАВ, необходими за реалните потребности на човешкото тяло в момент, когато то е силно уязвимо. Това налага т. нар. „дневни потребности” да превишават нормалните дози в десетки и даже стотици пъти, за да бъде излекуван човек. Правилното хранително вещество, синергично комбинирано в оптимални концентрации, прието в правилния момент.

Binella Medical Beauty разработи съвсем нова концепция за постигане на трайно красива и здрава кожа – наречена ORTHOMOLEKULARЕ COSMETOLOGIE (ОРТОМОЛЕКУЛЯРНА КОЗМЕТОЛОГИЯ) - концепция, основана на науката за ортомолекулрния баланс и храненето ведно с високоефективни, чисти, безопасни и синергично свързани действащи съставки.

"В хода на интензивни проучвания и тестове ние трансформирахме ортомолекулярната медицина в ОРТОМОЛЕКУЛЯРНА КОЗМЕТОЛОГИЯ (ORTHOMOLEKULARE COSMETOLOGIE), чиято концепция утвърдихме и защитихме с патент.

Нашата философия е „NO AGE“ - без възраст вместо „ANTI-AGE“ - борба срещу стареенето. Кожата не се нуждае от продукти, които да се борят с бръчките в краткосрочен план, а в дългосрочен. За това и ние от BINELLA medical beauty логично се отказахме от всички вредни и съмнителни съставки, които лишават клетките от енергия, необходима за тяхната правилна регенерация. Докато традиционните концепции против стареене само маскират в краткосрочен план симптомите, при това често за сметка на здравето на кожата, философията „NO AGE“ на BINELLA medical beauty си поставя за задача, да снабди кожата с индивидуално липсващите й хранителни вещества. Активирани по този начин, кожните клетки се справят с процесите на преждевременно стареене. Затова нашата козметика на основата на хранителни вещества е ново поколение на индивидуално ориентираната грижа за кожата. Вместо да се използват чужди за кожата активни вещества против стареене, се приемат идентични, естествени за кожата - винаги правилните хранителни вещества в правилното време в правилната концентрация. Целта е целенасочено да се балансират дефицитите и да се подпомогне организма в естествените му функционални процеси и по този начин красотата на кожата да се разгърне в цялото си великолепие.”

ЛИЧНОСТТА, НАЧИНЪТ НА ЖИВОТ, НАВИЦИТЕ, ТАЛАНТИТЕ, СПОСОБНОСТИТЕ ОТЛИЧАВАТ ХОРАТА ЕДИН ОТ ДРУГ И ГИ ПРАВЯТ УНИКАЛНИ И НЕПОВТОРИМИ

При разработка на своите продукти Ортомолекулярните козметици на BINELLA Medical Beauty се запознават и съобразяват с индивидуалността на своите клиенти и с всички фактори и житейски навици, които могат да окажат влияние на състоянието на кожата. Генетичните предпоставки на всяка кожа са различни, всяка кожа има различна предистория и личните битови условия я натоварват по различен начин. Кожата е огледало на душевното и физическото състояние на индивида, а това означава, че всяка кожа се нуждае от напълно индивидуален подход и прием на хранителни вещества, за да компенсира натоварванията и да остане здрава, млада и красива.

ВСЕКИ ЕДИН ЧОВЕК Е УНИКАЛЕН, САМ ПО СЕБЕ СИ!

От много десетилетия козметичната индустрия се опитва да направи грижата за кожата колкото е възможно по-специфична. Досега резултатът винаги е бил компромисен. Кремовете и лосионите са фокусирани към типа или състоянието на кожата, възрастта или пола. А истински прецизната, насочена към индивидуалните потребности грижа за кожата беше само една мечта...

Ние от BINELLA medical beauty преобърнахме представите и разработихме концепция за грижа, която е толкова уникална, колкото и Вашата кожа. CELL IQ® ORTHOMOLECULAR ESSENCES LAB - първата патентована система за индивидуална грижа за кожата. BINELLA medical beauty създава специално и единствено за Вас Вашия индивидуален серум от ортомолеклярни есенции CELL IQ® ORTHOMOLECULAR ESSENCE предвид Вашия хранителен режим, житейски навици, предвид Вашата индивидуалност. Този индивидуален серум снабдява целенасочено Вашата кожа с хранителните вещества, които отговарят точно на Вашите лични нужди и условия на живот, като по този начин CELL IQ® ORTHOMOLECULAR ESSENCES гарантират оптимална ефективност и изящна красота. Индивидуален серум от CELL IQ® ORTHOMOLECULAR ESSENCES - Вашата грижа, препоръчана и създадена единствено и само за Вашата кожа!

Индивидуалност, професионализъм и ноу-хау в сферата на медицинската козметология – това са опорните стълбове на CELL IQ® ORTHOMOLECULAR ESSENCES LAB. CELL IQ® ORTHOMOLECULAR ESSENCES LAB е комбинация от ортомолекулярна медицина и наука за храненето, приложени в индивидуална козметика, посредством най-новите научни постижения в козметологията. Патентованата концепция се основава на високи дози на микронутриенти, витамини, минерали, микроелементи, активни екстракти, овлажняващи фактори и формули за активна защита. Кожата се нуждае от тези вещества, за да подновява клетките и да поддържа всички функции.

« Обратно в блог

Последните новости в областта на козметиката и дерматологията

Нови процедури и терапии

Красотата е професионализъм и грижа, доверете се на експертите.

Вижте повече