Полезно за васнашия блог

Висша мода в козметиката специално за Вас!

Козметичен център Vital Sun Centre използва ново поколение серуми и есенции за индивидуална грижа на лабораторията на BINELLA Medical Beauty. Ние прилагаме персонален подход към всеки тип кожа, за да съхраним младостта, красотата и жизнеността ѝ.

Лабораторията на BINELLA Medical Beauty комбинира принципите на ортомолекулярната медицина със съществуващите най-съвременни методи в козметиката и биотехнологичните процеси в производството. BINELLA Medical Beauty означава персонализирана гри­жа за кожата. Това е изцяло нова концепция за постигане на трайна красота и здрава кожа, основана на науката за ортомолекулярния баланс и храненето на кожата в дълбочина.

Серумите на BINELLA Medical Beauty до­ставят липсващите хранителни вещества на кожата, съобразени със специфичната грижа за всеки клиент. 24-те ортомолекулярни есенции ни дават въз­можност да комбинираме различни продукти и ползи при създа­ването на коктейл за терапия и серуми за съпътстваща домашна грижа.

Есенциите са напълно ес­тествени, без ГМО, консерванти и парабени. Не съдържат аромати, което ели­минира риска от появата на алер­гични реакции.

Ортомолекулярните серуми на BINELLA Medical Beauty съдържат висо­ки дози ценни активни вещества и се използват за ефективно възстановяване, хидратиране, подхранване и защита на кожата. Те активират производството на нов колаген и стимулират клетъчната регене­рация.

Красотата е у дома си във Vital Sun Centre. Ние я пробуждаме с живителни коктейли от 24-те ортомолекулярни есенции на лабораторията на BINELLA Medical Beauty – ново поколение персонализирана грижа за кожата.

Първата патентована система за индивидуална грижа за кожата. Грижа, която е толкова уникална, колкото и Вашата кожа.

Индивидуалност, професионализъм и ноу-хау в сферата на медицинската козметология – това са опорните стълбове на CELL IQ® ORTHOMOLECULAR ESSENCES LAB. CELL IQ® ORTHOMOLECULAR ESSENCES LAB е комбинация от ортомолекулярна медицина и наука за храненето, приложени в индивидуална козметика, посредством най-новите научни постижения в козметологията. Патентованата концепция се основава на високи дози на микронутриенти, витамини, минерали, микроелементи, активни екстракти, овлажняващи фактори и формули за активна защита. Кожата се нуждае от тези вещества, за да подновява клетките и да поддържа всички функции. Недостатъчното снабдяване с хранителни вещества води до намаляване на регенерацията на кожата, което се проявява под формата на бръчки, признаци на стареене и кожни проблеми.

Над 40 000 възможни комбинации от 24 есенции

 • 8 микронутриенти
 • 6 активни екстракта
 • 4 доказани овлажняващи фактора
 • 6 защитни формули

покриват необходимостта от изглаждащи бръчките вещества, грижат се за цялостна превенция против стареенето, започвайки от защита на липидните бариери, през укрепване на имунната система и стигайки до защита на стволовите клетки на кожата. Всички активни екстракти са еднокомпонентни вещества, които сами по себе си имат широк спектър на действие и синергично допълват или подсилват действието и потенцират това на другите съставки в дадената комбинация на съответния индивидуален серум. CELL IQ® ORTHOMOLECULAR ESSENCES не съдържат изкуствени оцветители и аромати, денатуриран алкохол, минерални масла, силикони, парабени или увреждащи кожата консерванти и стабилизатори.

Винаги! Правилното хранително вещество в правилната комбинация в правилното време и правилното снабдяване с хранителни вещества

 • реактивира отслабените функции на кожата
 • подпомага системното подновяване на кожата
 • подобрява ефективността на другите
 • продукти за грижа за кожата
 • стяга и изглажда кожата
 • противодейства на признаците на стареене
 • помага дори в трудно лечими кожни проблеми като купероза и нечиста кожа

Вашият индивидуален серум от ортомолекулярна есенция е резултат на професионализма и опита на Вашия личен Binella medical beauty козметолог.

Цена: 15 мл. - 53 лв.
Цена: 30 мл. - 85 лв.

За да направим възможно целенасоченото снабдяване на Вашата кожа с хранителните вещества, от които има нужда, патентованата лаборатория CELL IQ® ORTHOMOLECULAR ESSENCES LAB поддържа в готовност многообразие от микрохранителни вещества, активни екстракти, овлажняващи фактори и защитни формули.

CELL IQ® ORTHOMOLECULAR ESSENCES LAB индивидуалната козметика, създадена за Вас, единствено за Вас Висша мода в козметиката! Вашият Binella ортомолекулярен козметолог ще определи въз основа на анамнеза и кожен анализ състоянието на Вашата кожа, ще установи кое е в повече и кое е недостатъчно във Вашата кожа и ще обсъди резултата с Вас. Така ще бъде възможно да се вземат предвид особеностите на кожата, аномалиите, алергиите, собствените за кожата условия за обмен на веществата, хранителните навици, начина на живот, работата, стреса и битовите условия. Въз основа на тази информация се определя кои активни съставки в какъв състав са оптимални за Вас в този момент и при това състояние на Вашата кожа. След това Вашият ортомолекулярен козметолог ще изготви план за специализирана индивидуална грижа и ще създаде специално за Вас индивидуалната рецепта на Вашия индивидуален серум на Binella Medical Beauty: Уникален микс от 24-те есенции на CELL IQ® ORTHOMOLECULAR ESSENCES LAB. От над 40 000 възможности за комбинация ще бъде направен серум, който специално да отговаря на нуждите на Вашата кожа: Висша мода, вместо конфекция! Ще Ви позволи да се радвате на блестящ успех още след две до три седмици.

Всеки един индивидуален серум е съобразен със състоянието на Вашата кожа, грижите които полагате за нея, съобразявайки се с Вашите житейски навици и взимайки предвид всички външни и вътрешни фактори, които могат да намерят отражение върху нейното състояние.

Защото всеки ден е различен ... може Вашият ортомолекулярен серум от CELL IQ® ORTHOMOLECULAR ESSENCE да варира и да бъде адаптиран всеки път към текущите нужди на Вашата кожа. Така могат да се вземат под внимание по-особени обстоятелства, като например промяна в храненето, нова житейска ситуация или променени външни влияния през почивката. Така кожата Ви винаги ще получава това, от което има нужда, за да блести в пълното си великолепие.

PRO YOUTH®

Създадени за теб... Единствено и само за теб!

Изразът "orthomoleсular – ОРТОМОЛЕКУЛЯРЕН " се използва за пръв път през 1968 от основателя на този вид медицина, двукратния носител на Нобелова награда , биохимика Линус Паулинг (Linus Pauling 1901-1994). Той дефинира понятието по следния начин : "ortho" (от гръцки) означава "добър", "правилен";"molecula" (от латински) най-малките градивни частици на субстанциите.

ОРТОМОЛЕКУЛЯРНА МЕДИЦИНА ОЗНАЧАВА: „ПРАВИЛНАТА МОЛЕКУЛА В ПРАВИЛНОТО КОЛИЧЕСТВО”. Ортомолекулярната медицина е поддържането на доброто здраве на организма, предпазването и справянето с болестите посредством промяна нивата на концентрации на естествено съдържащите се в човешкото тяло субстанции. Основно за Ортомолекулярната концепция е схващането, че нито един човешки организъм не се намира в оптимално здравословно състояние и хранителен баланс за времето на своето съществуване. За своето съществуване човешкият организъм се нуждае от над 45 различни вещества. Тези субстанции, действащи в естествената за организма среда, не са лекарства (ксенобиотици), а различни хранителни вещества – ВИТАМИНИ, МИНЕРАЛИ, АМИНОКИСЕЛИНИ, МИКРОЕЛЕМЕНТИ, ЕНЗИМИ.

За да бъде организмът здрав, тези субстанции трябва да са в правилната концентрация, във всеки един момент. Този баланс се постига чрез постоянното им набавяне посредством храната, затова те са неречени МИКРОХРАНИТЕЛНИ ВЕЩЕСТВА. Липсата или недостатъчното им количество в храната води до различни нарушения в работата на целия организъм. В такъв случай възстановяването на баланса се постига чрез тяхното набавяне по други начини. Друг важен елемент при спазването на ортомолекулярните принципи е индивидуалният подход към всеки един индивид. Метаболизмът на всеки един е строго индивидуален, а от там и усвояването на всяко прието хранително вещество е различен за всеки различен човек.

Принцип в Ортомолекулярната медицина е целенасоченият прием на определената комбинация от микрохранителни вещества и при всички случаи тяхната по-висока концентрация. Три са постулатите на Ортомолекулярната медицина :

- ПРАВИЛНАТА КОМБИНАЦИЯ ОТ МИКРОХРАНИТЕЛНИ ВЕЩЕСТВА

- КОНЦЕНТРАЦИЯТА / КОЛИЧЕСТВАТА / ОТ МИКРОХРАНИТЕЛНИ ВЕЩЕСВАТА

- МЯСТОТО / ВРЕМЕТО / НА ПРИЕМ НА ДАДЕНАТА КОМБИНАЦИЯ ОТ МИКРОХРАНИТЕЛНИ

ВЕЩЕСТВА

През 1978 утвърденият от Линус Паулинг принцип е официално регистриран в САЩ от здравните институции, като принцип за терапия и превенция на различни заболявания.
Цели на Ортомолекулярната медицина е постигането и запазването на доброто здраве, повишаване и запазване на дееспособността, повишаване на защитните сили на организма, както и предпазването от появата на различни хронични заболявания, като диабет, сърдечни проблеми и др. като в много от случаите терапията, отговаряща на ортомолекулярните принципи се провежда паралелно или допълва методите на конвенционалната медицина.

Прилагането на ортомолекулярния принцип, като форма на терапия не е новост, но това е терапията на 21-ви век: Познати примери тук са приемът на големи дози Витамин В12 в случаите на анемия, увеличаване приема на Йод при смущения в работата на щитовидната жлеза или на Витамин D и Калций при профилактика на Остеопорозата или за да ускоримзаздравяването при фрактури от различно естество.
През последните десетилетия научният интерес към действащите в организма субстанции - ВИТАМИНИ, МИНЕРАЛИ, АМИНОКИСЕЛИНИ, МИКРОЕЛЕМЕНТИ, ЕНЗИМИ или т.нар. МИКРОХРАНИТЕЛНИ ВЕЩЕСТВА като средства за превенция или терапия на различни болести инеразположения, както и за задоволяването на нарасналите нужди на организма в резултат на различни натоварвания, динамика, стрес и т.н. е неимоверно голям. Редица изследвания доказват и ефективността на различните комбинации от тези вещества, насочени към решаването на конкретен проблем.

Епидемиологични проучвания доказват, че приемът на вещества с изразено антиоксидантно действие имат благоприятно влияние върху различни заболявания: Диабет, Катаракт, Сърдечни смущения, дори РАК. В Щатите на основата на тези изследвания, напоследък станаха много популярни и обикновените храни, обогатени с различни вещества, насочени да задоволят липсата в организма на едни ли други субстанции, липса, която може да доведе от по-ясното изразяване на определени проблеми, определени болести.
Принцип, СПАЗВАН при създаването на всяка комбинация е синергичното действие на:

• Витамини
• Минерали
• Микроелемнти
• Амино – и Мастни киселини
• Ензими
• Пробиотици и/или регулатори на киселинността
• Фитонутриенти

Оптимален и балансиран прием на микрохранителни вещества е необходим за здравето и ежедневната дееспособност на човешкия организъм. Ако дневните нужди от тези микрохранителни вещества не могат да бъдат задоволени с нормалното хранене, тези вещества трябва да бъдат добавяни. Но не достатъчно да само да бъде оценена необходимостта от тяхното добавяне, освен, че тя трябва да е научно обоснована, трябва да се има предвид, че усвояването на микрохранителните вещества зависи от много фактори :

- Възраст / пол
- Цел която сме си поставили
- Съществуващ хранителен режим
- Начин на живот
- Вредно влияние на различни външни фактори
- Прием на медикаменти, хормонални нарушения и други съществуващи фактори
- Прием на алкохол
- Тютюнопушене
- Спорт и двигателна активност
- Стрес и работа под напрежение
- Работна среда- Душевен комфорт или дискомфорт

PRO YOUTН® - КРАСОТАТА ИДВА ОТВЪТРЕ

На много хора не е известно, че те се нуждаят от далеч повече жизнено важни вещества, отколкото могат да приемат с храната. Преди всичко във фазите на психическо или физическо напрежение, на растеж,по време на бременност или също и с напредване на възрастта. Ежедневни натоварващи фактори като стрес, пушене, алкохол, грешни хранителни навици и редовен прием на медикаменти водят до по-голяма нужда и съответната по-голяма консумация на хранителни вещества от нашето тяло. Последствията от неправилен хранителен режим и външните натоварващи фактори са загуба на жизненост и разстройства във функциите на кожата като напр. люспеста, суха кожа, алергии, възпалителни кожни процеси и ранно образуване на бръчки.

Естествените микронутриенти на PRO YOUTH и PRO YOUTH BEAUTY PLUS на BINELLA повишават целенасочено Вашата жизненост, Вашето качество на живот и осигуряват Вашата кожа с всичко, от което се нуждае за да бъде сияйна. PRO YOUTH са естествени хранителни добавки в капсулна/таблетна форма. Само целенасоченото вкарване на микронутриенти доказано действа против дефицита на хранителни вещества, за да подсили тялото в протичането на неговите функции. В смисъла на ортомолекулярната медицина PRO YOUTH предлага различни препарати с хранителни вещества, които могат да бъдат оптимално пригодени към индивидуалните нужди и обстоятелства в живота. Те помагат за подобряването на общото състояние и допринасят за свежо динамично излъчване.

Едно балансирано вкарване на хранителни вещества чрез PRO YOUTH кара и Вашата кожа да засияе в нова свежест и подобрява дълготрайно ефективността на продуктите за Вашата грижа.

Най-доброто от теорията и практиката При разработването на продуктите на PRO YOUTH и PRO YOUTH BEAUTY PLUS на BINELLA ние си сътрудничим тясно с опитни специалисти от различни изследователски области. Запазеното ноу-хау и актуалните изследователски познания също така влияят в състава на рецептата, както опитът от хранително-терапевтичната практика. Наша цел е, да предоставим на Вас и на Вашите клиентки висококачествени продукти с PRO YOUTH и PRO YOUTH BEAUTY PLUS, които засилват взаимно свързаните функционални процеси в тялото, за да подобрят здравето и външния вид като цяло.

Ние от BINELLA ще изложим многообразието на потенциала на действие на всяка от формулите на нашите препарати с хранителни добавки. PRO YOUTH и PRO YOUTH BEAUTY PLUS на BINELLA предлагат приема на специална комбинация от микронутриенти съобразени със възрастта, състоянието на Вашата кожа, Вашите хранителни и жизнени навици, лайф стайл и начин на живот и работа. СПЕЦИАЛНО СЪЗДАДЕНО ЗА ВАС : ИНДИВИДУАЛНО МЕНЮ ОТ МИКРОНУТРИЕНТИ съобразено с Вашите индивидуални нужди и съобразени с моментното състояние на Вашата кожа, за една неповторима индивидуална красота.

Създадени за теб... единствено и само за теб! - Точната комбинация от микронутриенти, в оптималната концентрация, на точното място и в най-подходящия момент!

PRO YOUTН® ULTRA VITAL KOMPLEX - ЗА ПОВЕЧЕ ЖИЗНЕНОСТ И ЕНЕРГИЯ

Специална формула за цялостно снабдяване на организма с всички важни микронутриенти. Комплексен препарат за повече жизненост и енергия.

Съдържа 5 жизнено важни витамина, 11 минерални вещества и микроелементи, 6 специални биоактивни вещества.
Оптимизира съпротивителните сили - Витамини А, B12, B6, C, мед, селен, цинк;
Предпазва клетките от оксидативен стрес - Витамин C, B2, мед, манган,селен, цинк;

Повече жизненост и енергия - витамините B5, B12, B6 и C допринасят за намаляване на умората и изморяването;
Йод както и витамините B1, B2, B6, B12 и C допринасят за нормалното функциониране на нервната система;

Цитрусови биофлавоноиди и Херспердин – подобряват структурата на съединителната тъкан и стимулират колагеновия синтез и заздравяват съдовете;
Йод, селен, хром – подобряват обменните процеси при суха кожа, косопад и регулират наднорменото тегло, подобряват имунитета
Фолиева киселина – подпомага кислородния транспорт в организма, подобрява деленото на клетките и регенеративните процеси;

Силиций – ключов елемент в структурата на колагена;
Биотинът участва в редица метаболитни процеси и клетъчното делене и по този начин допринася за поддържането на здрава кожа, коса и нокти;

Цинкът е компонент на много ендогенни ензими и помага за защита на клетъчните съставки отоксидативни щети;
Калций и витамин D3 се допринася за поддържането и здравината на костите и зъбите, подобрява усвояването на калций;

ПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН ПРИЕМ: X 1 капсула дневно по време на или след хранене.
Продуктът може да се приема дълго време за поддържане на организма в добра кондиция и да се комбинира с всички есенции от Binella Orthomolecular Essences Lab.

60 капсули 65лв.

PRO YOUTН® IMMUN KOMPAKT - ЗА СТАБИЛНА ИМУННА СИСТЕМА

Най-важната основа за здравето е стабилна имунна система, която се отбранява от нападения от бактерии и причинители на болести. Комбинация от естествени имуномодулатори - екстракт от черна боровинка, бял трън, семки от грозде (с олигомерни процианидини) мощен антиоксидантен комплекс, подобрява дейността на белите кръвни телца, укрепва съдовете, действа против стареене, подобрява скоростта и качеството на имунния отговор, засилва резистентността към инфекция;

Kуркума, кудзу, зелен чай, плодчета на бъз и екстракт от гинко билоба,отговорни за по-доброто кръвообращение, метаболизъм и качеството и броя на левкоцитите;

Ресвератрол, комплекс от цитрусови флавоноиди и котешки нокът, освен като защитен атиоксидантен и имуномодулиращ комплекс, синергично подобряват усвояването на вит Д и действат успешно при остеопороза;
Витамини А, С и Е – традиционно силни антиоксиданти Микроелементи – Цинк и Селен подобряват синтеза на пролевкин и увеличават броя и отбранителната способност на белите кръвни телца.

Аминокиселини и ензими подобряващи синергизма на действие и усвояване на микронутриентите.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН ПРИЕМ: Х 1 капсула дневно с достатъчно течности по време на или след хранене. Подходящ за прием в преходните периоди – есен /зима или зима/пролет с цел засилване на имунитета. Подходящи за комбиниране със следните есенции от Binella Orthomolecular Essences Lab IMMUN COMPACT; MINERAL COMPLEX; VITAMIN A; VITAMIN C; VITAMIN B COMPLEX, MICRO SILVER; OPC; CYTOKINE PB; CAPILLAR PROTECT; ВСИЧКИ ХИДАРТИРАЩИ ФАКТОРИ

Може да се препоръчва при терапии с цел кожата да стане по устойчива на вредните влияния на околната среда, както и при терапии в преходните сезони есен/зима, зима /пролет.

60 капсули 80 лв.

PRO YOUTН® OPC PLUS 200 - АНТИОКСИДАНТНА ЗАЩИТА

Олигомерните проантоцианидини (OPC) са естествени, срещащи се в растенията флавоноли. Суперактивното вещество и улавящ радикалите агент с всеобхватен лекуващ потенциал, което го прави най-силният досега познат антиоксидант. Той ефективно защитава организма от свободните радикали и от агресивните влияния на околната среда. Същевременно повишава съпротивителната способност на съдовете и колагеновите влакна, заздравява съединителната тъкан, подобрява зрителните възможности, повишава толерантността към стрес и стимулира кръвоснабдяването на мозъка.

Цитросови биофлавоноиди и Куерцентин –укрепва клетъчните стени, регулира хистамина в човешкия организъм и има първостепенно значение за дейността на имунната система. Кверцетинът буквално стопира алергиите още в зародиш защото е: мощно противовъзпалително средство и мощен антихистамин, които предпазва очите и носа, като същевременно не предизвиква сънливост.

Комбинацията има противогъбични и антибактериални свойства; спомага да поддържате здраво сърцето и цялата си кръвоносна система; спомага за регулирането на храносмилането и ускоряването на обмяната на веществата.

Хеспердин и витамин С - естествен продукт със силна антиоксидантна активност. С ефективно действие при нарушено кръвообращение, разширени вени, хемороиди. Активен комплекс с превъзходна антиоксидантна активност;

Помага при нарушено кръвообращение, повишена пропускливост на капилярите, разширени вени, хемороиди, подуване на крайниците. В комбинация с витамин С стимулира колагеновия синтез , заздравяването на тъканите и изглаждане на контура и подобряване на тургора, еластичността на кожата.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН ПРИЕМ: X 2 таблетки дневно с достатъчно течности по време на или след хранене.
При проблеми с вените / хемороиди / могат да се приемат 3 х 2 на ден за период от 7 дни.
Подходящи за комбиниране със следните есенции от Binella Orthomolecular Essences Lab IMMUN COMPACT; MINERAL COMPLEX; VITAMIN A; VITAMIN C; VITAMIN B COMPLEX, CONEZYM Q10; OPC; CYTOKINE PB; CAPILLAR PROTECT; ВСИЧКИ ХИДАРТИРАЩИ ФАКТОРИ, HA &COLLAGEN PURE, DE-PYGMENT COMPLEX, DE – GLYCAN COMPELX

Може спокойно да се използва при проблеми с разширените вени, слаби капиляри и други съдови проблеми.

60 капсули 60 лв.

PRO YOUTН® VITAMIN B 100 комплекс със забавено освобождаване

Подобрява работата на невроните и способства за по-бързото предаване на импулсите между тях. ВИТАМИН B 100 помага за запазване на вътрешното равновесие и по-успешно справяне със стреса. Предпазва от т. Нар BURN OUТ синдром; Биотин, ниацин и витамините B6, B2, B1 и B12 допринасят за нормалното функциониране на нервната система. В комбинация с фолиева киселина и витамин B3 способстват за нормалното функциониране на психиката. Ниацинът и витамините B2, B5, B12, B6 намаляват умората и изморяването. Витамин B6 допринася за регулирането на хормоналната дейност, а B5 спомага нормалната умствена продуктивност. Витамин B₁ подобрява циркулацията на кръвта, което е от съществено значение за правилното лечение на акне. Той е антиоксидант, помага за детоксикацията на кожата. Витамин B₂ подпомага растежа и възпроизводството. Способства за здравето на кожата, косата и ноктите. Помага за излекуването на ранички по устата, устните и езика. Витамин B₅ е необходим за образуването на коензим-A, който контролира образуването на себум. Без наличието на себум, кожата остава суха, опъната и леко се напуква. При повишено ниво на себум, кожата е мазна и лъскава. Това означава, че точното и пропорционално количество на Витамин В₅ в организма е изключително важно за здравата кожа. Витамин В₅ е наречен и "антистрес витамин", защото помага за производството на хидрокортизон – антистрес хормон. Така се понижават нивата на стреса, които водят до поява на акне и се забавят процесите на стареене. Недостигът на този витамин е един от факторите за поява на акне. Витамин В₆ е необходим за образуването на антитела и червени кръвни клетки, а дефицитът му може да доведе до поява на дерматит или екзема. Витамин В₁₂ подпомага растежа и стимулира регенерацията на тъканите и органите в тялото. Трябва да се съчетава с вземането на калций, за да има организмът полза от него. Витамин В₉ (или фолиевата киселина) е необходим както за образуването на червените кръвни телца, така и на клетките на кожата. Той помага при растежа на тъканите и клетъчната функция и играе роля за пигментацията на кожата. ПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН ПРИЕМ: Х 1 таблетка дневно с достатъчно течности по време на или след хранене. Подходящи за комбиниране със следните есенции от Binella Orthomolecular Essences Lab ПРИ ВСИЧКИ ИНДИВИДУАЛНИ СЕРУМИ, КАКТО И СЪС MINERAL COMPLEX; VITAMIN A; VITAMIN C; VITAMIN B COMPLEX, CONEZYM Q10; OPC; CYTOKINE PB; CAVIAR, GENESTEIN, UREA, HA &COLLAGEN PURE, DE-PYGMENT COMPLEX , DE – GLYCAN COMPELX, STEM CELLS DOUBLE EFECT

60 капсули 60 лв.

PRO YOUTН® CALCIUM MAGNESIUM ZINK - HSN - КОСА-КОЖА-НОКТИ

Тази комбинация от жизнено важни вещества – минерали, витамини и микроелементи, изравнява недостига, дължащ се на начина на хранене. Калцият подпомага нормалното функциониране на храносмилателните ензими, докато магнезият помага за постигане на електролитно равновесие. Общо те допринасят за нормалното функциониране на мускулите, нормалния пренос на сигнал между нервните клетки и нормалната обмяна на енергия. Освен това са нужни за изграждането на правилната структура и устойчивост кости и зъби. Освен минералите калций и магнезий капсулите съдържат и микроелемента цинк, който помага за образуването на нормална кожа както и за нормалния киселинно-основен метаболизъм. Цинкът спомага а за защитата на клетките от оксидативен стрес. Заедно с витамин D той спомага за нормалното функциониране на имунната система. Така Калций Магнезий Цинк (КМЦ) е идеална добавка към козметичните продукти за грижа, които възстановяват клетките на съединителната тъкан и активират изграждането на колаген. Немското дружество по хранене препоръчва да се дават калций и магнезий по едно и също време заедно. За да се противодейства на дисбаланса от минерални вещества, ПРО ЮТ КМЦ съдържа калций и магнезий в съотношение 2:1. Добавените бромелаин и глутамин способстват по синергичен начин за усвояването на микроелементите от организма. ПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН ПРИЕМ: Х 1 таблетка дневно с достатъчно течности по време на или след хранене. Подходящи за комбиниране със следните есенции от Binella Orthomolecular Essences Lab ПРИ ВСИЧКИ АНТИ ЕЙДЖ ИНДИВИДУАЛНИ СЕРУМИ, КАКТО И СЪС MINERAL COMPLEX, IMUNN COMPACT; VITAMIN A; VITAMIN C; VITAMIN B COMPLEX, CONEZYM Q10; OPC; CYTOKINE PB; CAVIAR, GENESTEIN, UREA, HA &COLLAGEN PURE, DE-PYGMENT COMPLEX , DE – GLYCAN COMPELX, STEM CELLS DOUBLE EFECT Може да се препоръчва, като допълнителна терапия при прием на антибиотици, гъбички по ноктите и кожата, проблем с ноктите, косопад .

60 капсули 55 лв.

PRO YOUTН® CO-ENZYME Q10 - АНТИЕЙДЖ ЕНЕРГИЯ ЗА КЛЕТКИТЕ

Псевдовитаминът, доказан и като антиейджинг препарат - коензим Кю 10 е крайно необходим като съставна част от дихателната верига за осигуряване на енергия за клетките. Той активира митохондриите – електроцентралите на клетките, поставя клетъчните функции в ход и произвежда голяма част от общата клетъчна енергия. Неутрализира свободните радикали и така допринася до едно по-добро общо здраве. Собствената телесна продукция на коензим Кю 10 изостава след 20-та година. Трудно могат да се приемат достатъчно количества Кю 10 чрез храната, защото консервирането на хранителните продукти го разрушава. КОЕНЗИМ КЮ10 забавя стареенето на клетките и подобрява регенерацията и енергийното снабдяване на организма; ПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН ПРИЕМ: X 1 дневно с достатъчно течности по време на или след хранене. Подходящи за комбиниране със следните есенции от Binella Orthomolecular Essences Lab ПРИ ВСИЧКИ АНТИ ЕЙДЖ ИНДИВИДУАЛНИ СЕРУМИ, КАКТО И СЪС MINERAL COMPLEX; VITAMIN A; VITAMIN C; VITAMIN B COMPLEX, CONEZYM Q10; OPC; CYTOKINE PB; CAVIAR, GENESTEIN, UREA, HA &COLLAGEN PURE, DE-PYGMENT COMPLEX , DE – GLYCAN COMPELX, STEM CELLS DOUBLE EFECTPRO YOUTН® CO-ENZYME Q10 Псевдовитаминът, доказан и като антиейджинг препарат - коензим Кю 10 е крайно необходим като съставна част от дихателната верига за осигуряване на енергия за клетките. Той активира митохондриите – електроцентралите на клетките, поставя клетъчните функции в ход и произвежда голяма част от общата клетъчна енергия. Неутрализира свободните радикали и така допринася до едно по-добро общо здраве. Собствената телесна продукция на коензим Кю 10 изостава след 20-та година. Трудно могат да се приемат достатъчно количества Кю 10 чрез храната, защото консервирането на хранителните продукти го разрушава. КОЕНЗИМ КЮ10 забавя стареенето на клетките и подобрява регенерацията и енергийното снабдяване на организма; ПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН ПРИЕМ: X 1 дневно с достатъчно течности по време на или след хранене. Подходящи за комбиниране със следните есенции от Binella Orthomolecular Essences Lab ПРИ ВСИЧКИ АНТИ ЕЙДЖ ИНДИВИДУАЛНИ СЕРУМИ, КАКТО И СЪС MINERAL COMPLEX; VITAMIN A; VITAMIN C; VITAMIN B COMPLEX, CONEZYM Q10; OPC; CYTOKINE PB; CAVIAR, GENESTEIN, UREA, HA &COLLAGEN PURE, DE-PYGMENT COMPLEX , DE – GLYCAN COMPELX, STEM CELLS DOUBLE EFECT

60 капсули 85 лв.

GENESTEIN PLUS – фитохормон срещу стареенето

Фитохормон срещу стареенето Генистеинът се добива от корена на соевите зърна. Култивираното от преди повече от 3000 години в Китай. Соята е богата на флавоноиди, особено на генистеин, което я прави ценна не само като храна и доставчик на белтъци. Като всички изофлавони, генистеинът е вторичен растителен метаболит и принадлежи на семейството на фитохормоните. Хората в азиатските страни приемат около 15 до 20 пъти повече соя на ден, отколкото хората в Западна Европа. Статистиките към общото здравословно състояние и склонността към специфични болести, сравнени в Азия и в Европа, затвърждават познатите положителни качества на изофлавоните, съдържащи се в соята. Към това трябва да се добави и дълголетието. Генестеинът преви клетката устойчива на всякакъв вид радиации я прави резистентна на атаките на свободните радикали. ПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН ПРИЕМ: Х 1 една капсула дневно с достатъчно течности по време на или след хранене. Подходящи за комбиниране със следните есенции от Binella Orthomolecular Essences Lab ПРИ ВСИЧКИ АНТИ ЕЙДЖ ИНДИВИДУАЛНИ СЕРУМИ, КАКТО И СЪС MINERAL COMPLEX; VITAMIN A; VITAMIN C; VITAMIN B COMPLEX, CONEZYM Q10; OPC; CAVIAR, GENESTEIN, UREA, HA &COLLAGEN PURE, DE-PYGMENT COMPLEX , DE – GLYCAN COMPELX, STEM CELLS DOUBLE EFECT Може да се използва като хормоно-заместителна терапия в годините на менопауза. Удачен като курс за превенция на кожата при нейното екстремно излагане на радиация (УВ А ИЛИ УВ В лъчи, химио-, лъчетерапия, солариум)

60 капсули 70 лв.

PRO YOUTН® - Куркума

Мултиталантът от Далечния Изток: Куркума От над 5000 години куркумата е определена в Азия за универсален медикамент и скъпоценен дарител на красота. В Индия супер грудката се счита за свещена, в учението за здраве Аюрведа тя се смята за най-важното благо, заради нейните даряващи енергия и прочистващи ефекти. Куркума: Вашият екзотичен бюти-бустер Актуалните научни студии доказват, че екзотичната подправка мощно противодейства на болката, възпира възпалението, освобождава от крампите, премахва шлаките и действа като антиоксидант, засилва имунната система, стабилизира клетките и регулира функциите на вътрешните органи. Цялостно подобрява здравословното състояние, спомага за добиване на атрактивна външност както и за равномерен тен и придава на кожата особен блясък. KURKUMA PLUS Куркуминът, главното активно вещество на куркумата, има незначителна наличност в организма. Затова тялото обикновено може да оползотвори само една малка част от внесеното количество. Екстрактът от куркума в КУРКУМА ПЛЮС капсули съдържа 95% куркуминоиди. Чистият дял куркумин възлиза на 88%. Благодарение на БиоПерине ® (екстракт от черен пипер) се засилва наличността на куркумин в организма. Защитава хондроцитите и потиска провъзпалителния цитокин интерлевкин-1, който играе роля на медиатор при разграждането на хрущяла при болести като остеоартрит и ревматоиден артрит; Регулира възпалението при пациенти с възпалителна болест на червата. При тестовете се отбелязват положителните резултати при всички пациенти с улцеративен проктит (възпаление на ректума) и при 80% от пациентите с болест на Крон. Диклофенак и куркумин срещу ревматоиден артрит показват еднакво противодействие на болката, но куркуминът намалява общите възпаления в тялото и не води до странични ефекти; КУРКУМА И АКНЕ ? Най-разпространените бактерии в човешката кожа са „пропионибактериум акнес“, които причиняват появата на пъпки. Куркуминът има антибактериална активност срещу редица бактерии и прочиства кожата от токсини в т.ч. и причинители на акне. Куркуминът със своето противовъзпалително и антиоксидантно действие, има особено изразен ефект върху здравето на черния дроб. Той помага за протичането на нормални метаболитни процеси в клетките и правилно развитие на организма. Куркуминът има: - антисептичен ефект; - обезболяващ ефект;- против малария; антиоксидантен ефект Куркуминът модулира специфични протеини, които се свързват към ДНК, за да се контролира скоростта на генетично кодиране и клетъчна репликация. Модифицира нивата на цитокините, необходими за развитието на клетките. Това променя скоростта на клетъчното развитие, за насърчаване на здравето и инхибиране на заболяванията. Куркуминът има естествена противовъзпалителна ефикасност равна на нестероидни противовъзпалителни лекарства. Но без нежелани реакции! ПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН ПРИЕМ: Х 1 капсула дневно с достатъчно течности по време на или след хранене. При болка и доказани възпалителни процеси е допустим приема на 2 х 2 капсули за 24 часа. Като детокс терапия на черния дроб се препоръчва приема 2 х 1 капсули за 24 часа. Подходящи за комбиниране със следните есенции от Binella Orthomolecular Essences Lab ПРИ ВСИЧКИ АНТИ ЕЙДЖ ИНДИВИДУАЛНИ СЕРУМИ, ДЕТОКСИКИРАЩИ И ПРОТИВО ВЪЗПАЛИТЕЛНИ В Т. Ч. MINERAL COMPLEX; VITAMIN A; VITAMIN B COMPLEX, CONEZYM Q10; OPC; CAVIAR, GENESTEIN, UREA, HA &COLLAGEN PURE, DE-PYGMENT COMPLEX , DE – GLYCAN COMPELX, GLYCERYLETHYCUE, MICRO SILVER, DOUBLE EFECT

60 капсули 100 лв.

PRO YOUTН® HYALURONAN PLUS - Да се справим с бръчките

Как да се справим трайно с бръчките? Може когато борбата с бръчките не е хаотична, а правилно структурирана! Трябва да се тръгне от там, от където започва стареенето на кожата: Не на повърхността на кожата, а дълбоко в съединителната тъкан. Там се образуват стабилизиращите колагенови влакна, които придават на кожата здравина и структура. Хиалуроновата киселина се грижи за съхраняването на вода в междуклетъчните пространства, така че кожата да изглежда като покрита и изпълнена, гладка и стегната. От 25-тата година от живота намалява продукцията на колагенови влакна, и в същото време нивото на хиалуронова киселина непрекъснато спада. Кожата се отпуска, става на бръчки, ронеща се (суха, на люспи) и спада. За постигане на най-добрите успехи срещу бръчките е необходимо да се грижите за Вашата кожа не само отвън с лосиони или кремове, а и като допълнително даде тласък на Вашето ревитализиране отвътре, чрез приема на хиалуронова киселина на капсули! Предклинично изследване потвърждава предимствата на Инюв-Хиалурон за кожа и стави. В Женския университет на Оцума в Япония 96 жени на възраст от 22 до 65 години приемат инюв хиалуронова киселина. (шест таблетки от 70 mg на ден за 45 дни). Последващото изследване показа значително подобряване на влажността, гладкостта и мекотата на кожата. 84 % подобрение на съдържанието влага по ръцете и в лицето 83 % подобрение на гладкостта на кожата 50 % намаляване на засегнатостта на ставите 78 % подобрение на гъвкавостта на кожата по лактите, колената и ръцете HYALURONAN PLUS - супер бустер за отпусната кожа. Хиалуроновата киселина съхранява вода в дълбоките слоеве на кожата, придава обем на кожата и изглажда бръчките отвътре. Резултатът е една стегната изпълнена кожа. Хиалуронан плюс използва иновативна технология за перфектен прием: Инюв В естествено състояние хиалуроновата киселина притежава твърде висока молекулна маса, за да бъде приета от червата. В следствие на това повечето орално приемани хиалуронови продукти по никакъв начин нямат доказано въздействие в тялото. С помощта на най-модерната технология – на патентования Инюв-метод от Япония, са оптимизирани молекулите на хиалуроновата киселина за вътрешен прием, като супермолекулите са разложени на микрополимери с по-ниско молекулно тегло. Така хиалуроновата киселина може съвършено да бъде приета от тялото. С една единствена капсула ХИАЛУРОНАН ПЛЮС попадат милиарди молекули хиалуронова киселина в съединителната тъкан, където те осигуряват обем и еластичност. Бръчките изчезват, вече след кратко време кожата на цялото тяло изглежда видимо по-стегната и по-млада. ПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН ПРИЕМ: Х 2 капсули дневно с достатъчно течности по време на или след хранене. Препоръка за по-добра ефективност: първите 14 дни х 4 капсули дневно, след което х 2 капсули дневно. Подходящи за комбиниране със следните есенции от Binella Orthomolecular Essences Lab ПРИ ВСИЧКИ АНТИ ЕЙДЖ ИНДИВИДУАЛНИ СЕРУМИ, ДЕТОКСИКИРАЩИ И ПРОТИВО ВЪЗПАЛИТЕЛНИ, ОСОБЕНО ПОДХОДЯЩ ПРИ ТЕРАПИИ ЗА ВЪЗВРЪЩАНЕ НА ОБЕМА, ПОВДИГАНЕ НА ЛИНИИТЕ И НАМАЛЯВАНЕ ДЪЛБОЧИНАТА НА БРЪЧКИТЕ. ДАС СЕ ПРИЕМА ДОПЪЛНИТЕЛНО ПРИ ЕСНЦИИ С ФОКУС ХИДРАТАЦИЯ И СТЯГАНЕ В Т. Ч. MINERAL COMPLEX; VITAMIN A; VITAMIN B COMPLEX, CONEZYM Q10; OPC; CERAMIDES, UREA, HA &COLLAGEN PURE, DE-PYGMENT COMPLEX , DE – GLYCAN COMPELX, DOUBLE EFECT

120 капсули 105 лв.

Последните новости в областта на козметиката и дерматологията

Нови процедури и терапии

Красотата е професионализъм и грижа, доверете се на експертите.

Вижте повече