Полезно за васнашия блог

Лазерно подмладяване - подмладяване на кожата

Изберете коя секция искате да разгледате СтатииБлог

Какво трябва да знаете за лазерното подмладяване

Ето някои основни неща, които ще ви бъдат полезни, при условие, че вече проучвате възможния ефект на лазера върху кожата ви:

1. Кога е най-подходящо да си правим лазерни процедури?

Може и да сте чували, че наричат есента „лазерен сезон“. Това не е случайно. След третиране с лазер кожата е доста чувствителна на излагане на слънце, и то не за ден-два, а за доста дълго време. Затова най-доброто време да започнете с лазера е есента и да продължите през зимния сезон, когато дните са къси и прекарвате повече време на закрито. След лазерни процедури винаги използвайте слънезащитен продукт с висок фактор, минимум 30 и нанасяйте няколко пъти дневно, ако се налага. Това е важно не само, за да запазите ефекта от процедурите, но и за да предпазите кожата си от преждевременно остаряване, предизвикано от слънчевите лъчи.

2. Има ли болка при лазерните процедури за лице?

Клиентите сравняват усещането при лазерните процедури с това при прокарването на по-груба кърпа през лицето. Всичко, обаче, зависи от типа лазер и областите, върху които се прилага, както и от индивидуалната толерантност към болка. Някои лазери, прилагани в клиниките по естетична хурургия, при които се премахва горния слой на кожата, изискват локална анетсезия, но процедурите в козметичен салон са далеч от болката и няма нужда от никакво притеснение при прилагането им. Вашият козметик ще ви препоръча подходяща грижа за лицето след процедурите.

3. Ефектът от лазерните процедури зависи и от това кой ги прилага

Уверете се, че сте в добри ръце, когато започвате анти-ейдж или избелващи лазерни процедури! Опитният и обучен козметик или дерматолог може да направи чудеса с кожата ви, и обратното – опасно е да се доверявате на недоказани професионалисти в съмнителни салони за красота, колкото и привлекателна да е цената.

4. Някои лекарства или медицински показания могат да повлияят на по-инвазивните лазерни процедури

Важно е винаги да бъдете откровени с козметика или дерматолога си относно здраволсовното ви състояние и лекарствата или добавките, които приемате. Например, ако сте податливи на херпеси, е възможно лазерът да предизвика появата им. Някои лекарства за акне пък могат да повлияят на възстановяването след лазерните процедури, ако те са по-инвазивни, разбира се, не само козметични. Диабет, хронични заболявания и келоидни белези са противопоказание за лазерни процедури.

5. Различните видове лазери са предназначени за различни състояния на кожата

Един вид лазер не може да третира всички проблеми по Вашата кожа. Затова и лазерите са много видове, а от Вас зависи да се консултирате с добър специалист, за да разберете кой е най-подходящ за Вас. Ето някои лазерни технологии и действието им:

- CO2 Lasers – инвазивни, третират предимно белези и дълбоки бръчки

- Erbium YAG 2.930nm Lasers –Er:YAG лазерът е златният стандарт сред аблативните лазери. Напълно безболезнена и високо резултатна мини инвазивна процедура. Аблативният лазер се прилага за т.нар. класически лазерен пилинг или лазерен ресърфесинг.

Лазерните лъчи достигат до различна дълбочина в дермата. Там се намират колагеновите и еластинови влакна, както и фибробластите, които отговарят за призводството на нов колаген.Този принцип на действие лежи в основата на известната процедура: лазерен пилинг или лазерен ресърфейсинг. По време на процедурата се премахват микрони увредена кожа до различно ниво, за да може максимално ефективно да се стимулира регенерацията на по-млада кожа в дълбочина и нейното значителното подмладяване, уплътняване и стягане. Лазерният лъч активира фибробластите за синтез на нов свеж колаген. Фракционният лазер постига пълно ремоделиране на лицето, като мощно стимулира клетъчното делене и пренареждането на колагеновите и еластинови влакна и подобрява кръвообращението на кожата. Единственият неоперативен метод за подмладяване кожата на лице, шия и деколте, за премахване на дълбоки и фини бръчки, белези и цикатрикси от акне на лице и тяло, стрии, пигментации.

Предимство е краткият възстановителен период, между 5 и 7 дни в зависимост от дълбочината на обработка и естеството на проблема. Лазерното подмладяване се извършва единствено през есенно-зимния сезон.Важно е третираната зона да не се излага на слънце поне 2 месеца след процедура и да се ползва фотозащитен продукт.Показания за лазерен ресърфейсинг:

• Белези и цикатрикси от акне, шарка, широки пори, стрии. Изглажда неравности-те по кожата след прекарано тежко акне и шарка

• Фини и по-дълбоки бръчки. Стимулира образуването на колаген, изглажда и стяга кожата.

• Пигментации - мелазма, старчески петна и фотоувредена кожа. Видимо изсветлява и подобрява текстурата и свежия вид на фотоувредена, пигментирана и състарена кожа.

- Pulsed-Dye Lasers – неизнвазивни лазери, които загряват кожата и абсорбират пигментацията, намалявайки червенините. Лекуват успешно розацея, хиперпигментация, спукани капиляри

-SPL (Selective pulsed light) – Тази технология успешно третира акне, розацея, повърхностни капиляри, хиперпигментация, фотоувредена кожа и преждевременно старееща кожа. След процедура с SPL няма възтановителен период.

6.Планирайте своя пакет от лазерни процедури в сезона есен, зима

Ако в някои случаи еднократна лазерна процедура би могла да помогне за проблема ви, в повечето случаи само серия от процедури би била ефективна за дълготраен ефект върху кожата ви. Затова планирайте пакет от процедури с вашия козметик.

« Обратно в блог