Полезно за васнашия блог

Красотата е професионализъм и грижа

Изберете коя секция искате да разгледате СтатииБлог

ПРАВИЛНАТА ПОЗА ПО ВРЕМЕ НА СЪН ЗАБАВЯ ПОЯВАТА НА БРЪЧКИ

Ако си мислите, че полагането на антиейджинг грижа само за лицето е достатъчно, помислете пак… Със сигурност всички сме виждали дами с прекрасно поддържано, свежо лице и… неестетично обсипани с бръчки шия и деколте. Разликата понякога е доста драматична и решението е не да прикриваме шията и деколтето си с елегантни шалчета, а да се погрижим за тези издайнически зони колкото се може по-рано, като един от най-лесните начини е да коригираме позата си по време на сън.

Кожата на шията и деколтето е по-фина, крехка и уязвима в сравнение с тази на лицето, затова и признаците на стареене в тези области са най-видими. Грижата за шията и деколтето трябва да започне още от 30-годишна възраст. Обикновено след 40-те процесите са необратими, защото тези зони доста по-трудно се повлияват от антиейджинг терапии. Не са малко жените, които от по-ранна възраст имат подчертани бръчки по шията, а лошите навици по време на сън водят до формиране на дълбоки ветрилообразни бръчки в зоната на деколтето. Става въпрос за непрекъснатото въртене и усукване на тялото наляво-надясно докато спим, което може да се види още в младежките ни години. За съжаление, при настъпване на менопаузата бръчките в зоната на шията и деколтето стават доста дълбоки, кожата е „сгърчена“ необратимо и много суха. След 30-те години неправилната поза по време на сън се отразява и на лицето - събуждаме се и огледалото ни показва вдлъбнатини върху дясната или лявата буза (зависи дали сме спали надясно или наляво), които в продължение на половин или един час не се изглаждат. Подобни промени трябва да включат аларма в съзнанието ни - какво ще се случи след 5-10 години, когато колагенът започне да намалява и тази вдлъбнатина вече ще изчезва 2-3 часа след събуждането ни?!

Разбира се, трудно можем да контролираме позата си по време на сън, но трябва да си наложим да спим по гръб и да си осигурим удобна възглавница. Ако тя не ни е достатъчна, включваме и специална възглавница от мемори пяна, за да осигури правилна позиция на врата и главата ни. Най-доброто решение е анатомичният матрак, който се адаптира по формите и извивките на тялото ни. Анатомичното позициониране на тялото по време на сън е изключително важно, защото значително намалява щетите по кожата. Ако не осъзнаем този факт в младежките си години и не променим навиците си, промените, които ще настъпят по кожата ни в зряла възраст, вече ще са необратими - шията и деколтето са зони, които позволяват твърде малко естетична намеса, при това не винаги с добър резултат.

« Обратно в блог