Полезно за васнашия блог

Красотата е професионализъм и грижа

Изберете коя секция искате да разгледате СтатииБлог

ПРЕВЕНЦИЯ НА СТАРЕЕНЕТО

Основните фактори, съпътстващи стареенето, са: наследственост, стрес, хормонален дисбаланс, начин на хранене. За да намалим влиянието на тези фактори е изключително важна редовната и правилна грижа за кожата. Ако се вгледаме в чертите на нашата баба или майка и видим как старее тяхната кожа, може да си представим как ще изглеждаме ние на тази възраст - по същия начин, а дори и по-зле, защото някои от посочените фактори са отсъствали, когато те са били млади. В техните младежки години не е присъствал факторът стрес, а храната определено е била по-чиста и пълноценна.

Превенцията на стареенето не бива да се тълкува като ангажимент. Не, това не е ангажимент, изискващ допълнителни средства и време, а инвестиция в красотата и здравето ни. И колкото по-рано започнем с превенцията в зависимост от възрастта и състоянието на кожата си, било то с по-леки хидратиращи или антиейджинг козметични терапии, толкова по-късно ще ни докоснат филърите или ботулиновият токсин. Разбира се, не отричаме, че ще дойде и този момент, но има значение дали ще се възползваме от инжекционните процедури на 35 или на 55 години.

Когато кожата ни изглежда добре за 55-годишната ни възраст, спокойно можем да отложим инжектирането на филъри. Наистина ефектът от поставянето на филър се вижда моментално, но за съжаление „абонаментът“ за филърите е завинаги, защото в момента, в който спрем, кожата увисва, а бръчките стават видими. Превенцията и редовната поддържаща грижа помагат да се отложи максимално дълго време естетичната намеса. Днес се предлагат и мини инвазивни козметологични процедури, които поддържат кожата в много добър вид. Важно е да обичаме себе си и да полагаме необходимите грижи за здравето и красотата си. Това е т.нар. благороден егоизъм. Ритуалът за красота трябва да ни носи удоволствие, а не ангажираност - правилното почистване на кожата, ползването на последователни продукти като серум, дневен и съответно нощен крем, съобразени със състоянието на кожата ни и със сезона, е наистина изключително важно. Това ще ви посъветва и специалистът в центъра за красота, който се грижи за вашата кожа, защото той има най-добър поглед върху състоянието и проблемите й.

Дамите, които предпочитат филъри и са вманиачени в тази посока, е добре да знаят, че тези инжекционни процедури подобряват овала на лицето и общата визия, но не и състоянието на кожата. Пълнителите придават обем и запълват бръчките, но нямат отношение към цялостното състояние на кожата като блясък и качество. Именно затова е необходим комплексен антиейджинг подход. Дори жените да желаят такъв тип инжекционна намеса, това не изключва редовните поддържащи терапии (почистване, хидратация, подхранване, антиейджинг и др.) при добър козметик, който ще се погрижи за цялостното добро състояние на кожата.

« Обратно в блог