Полезно за васнашия блог

 

Изберете коя секция искате да разгледате СтатииБлог

Процедура Derma Pen микроиглена мезотерапия

Процедурата микроиглена мезотерапия е добър подход да продължим третирането на кожата след дълбоко почистване с билков пилинг в рамките на 10 дни.

Какво представлява микроиглената мезотерапия Derma pen?

Микроиглената мезотерапия е метод, при който с мезо писалка на различни обороти и многоиглен накрайник от медицинска стомана чрез многократни микро убождания в епидермиса и дермата се въвеждат подходящи „коктейли“ от витамини, минерали, аминокиселини, хиалуронова киселина, колаген, растежен фактор, пептиди, хомеопатични и др. субстанции. Процедурата повишава метаболизма в кожата, стимулира възпроизводство на нови кожни клетки и синтез на нов колаген тип 1, който допълва съществуващия без да го разрушава. Резултатът е уплътняване, подобряване еластичността и вида на кожата, стягане на порите, изглаждане на фините линии и бръчки, изсветляване и ревитализиране на лицето, шията и деколтето. Кожата изглежда по-млада, плътна, стегната и свежа. Този метод е подходящ както за жени, така и за мъже. В зависимост от състоянието на кожата и съответния проблем на клиента, се подбират най-подходящите коктейли. Подходът е винаги индивидуален. Може да се третират няколко състояния едновременно. Времетраенето на процедурата е около 15-30 минути, в зависимост от зоната, която ще бъде обработвана. По време на терапията се усеща леко драскане по кожата, но благодарение на бързите обороти на Derma pen, дискомфортът е сведен до минимум. Възможно е зачервяване в третираната зона, което изчезва в рамките на няколко часа. При процедурата Derma pen се използва богата гама от Fusion коктейли, които третират различни състояния на кожата в най-малките детайли. Например, за подмладяване – локално може да се третират чело и бръчки „пачи крак“ с коктейл с ботокс подобен ефект, за околоочния контур – коктейл, който премахва сенки, бръчки и торбички под очите. Деликатната зона на околоочния контур е възможно да се обработи много близо, тъй като дермописалката осигурява голямо удобство при работа. При зони (горен и долен клепач и устни), които са трудни за третиране с други апарати, с дермописалката се постигнат много добри и забележителни резултати. Зоните и състоянията, при които може да се прилага са: Лице, шия, деколте, двойна брадичка, околоочен контур (30+ и 40+ години) – при фини линии, бръчки, биоревитализация. Лице – акне, широки пори, белези. Скалп – косопад и възстановяване при жени и мъже. Ръце – подмладяване и депигментация. Целулит и стрии – зони на тяло.

Колко процедури се правят за постигане на желания ефект?

За постигане на оптимален ефект е необходим курс от процедури. През първия месец се извършват четири (през 7 дни). По време на втория месец се правят две процедури (през 14 дни), следващите месеци по една поддържаща процедура. Ефектът се запазва до 6 месеца след процедурите.

Необходимо ли е да полагаме някакви допълнителни грижи за кожата след процедурата?

Няколко часа след процедурата да се избягва нанасянето на декоративна козметика и други козметични средства.

Процедурите с Derma pen не зависят от сезона и могат да се правят целогодишно.

В рамките на една процедура на зона лице може да се третират различни състояния – подмладяване, пигментация, широки пори и др. Противопоказания за провеждане на процедурата Derma pen: при бременност, кърмене, алергия от метали. Професионалната серия коктейли Fusion е допълнена с продукти за домашна употреба – ампули за интензивна терапия успоредно с грижата в козметичния салон. Това са стерилни ампули, от които се ползва малко количество в рамките на 6 седмици, 3–4 пъти седмично, докато трае професионалната терапия. Предлагат се ампули с ботокс подобен ефект, ампули за околоочен контур, както и дневен крем с хиалуронова киселина и богат нощен крем с пептиди, хиалуронова киселина, DМAЕ и органичен силиций, който има изпълващ, стягащ и подмладяващ ефект.

« Обратно в статии